Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2008 18:11 - В името на елегантността - кожа и яки през зимата
Автор: holivud Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 561 Коментари: 0 Гласове:
0



imageНа всички ни е ясно, че зимата ще дойде или по-рано, или ще е достатъчно студена, така че близо пет месеца да не свалим дебелите якета и палта.

Фактът, че зазимим ли се веднъж, естетичният ни вид остава на заден, ама много заден план, ни е също до болка познат.

От известно време сме настроени „превратно“. И да, взехме поредното кардинално решение, наемайки се да обобщим накратко, как ще изглеждаме секси и ефирни през студените месеци, въпреки „огромните“ ни размери. На дрехите де, не на килцата.

И така...

Избирайте връхната дреха според височината

- ако сте по-нисички, задължително избягвайте много дългите палта. Ограничете се до ѕ дължина. А ако имате и някой друг килограм в излишък, ви съветваме да не се насочвате към якета тип пухенка, както и към "космати" палта. Така рискувате да създадете илюзията за много пълна фигура.

- ако сте високи, бъдете сигурни, че палта с дължина малко над коляното ще ви стоят убийствено. И вие избягвайте прекалено дългите палта, както и тези, които се завързват или закопчават на кръста – вярвате или не, те ще ви издължат още повече.

Според формата на тялото

- ако сте пълнички, вталете фигурата си, избирайки връхна дреха със закопчаване или връзване на кръста и вертикални линии като акцент (знаете, че хоризонталните „разширяват гледката“).


Внимавайте
с подплънките – те могат да придадат квадратна форма на торса ви. Палта или якета с дължина до над коляното са перфектни за вас.

Ако имате широк ханш или пък коремче, се насочете към палто от по-твърда материя, която ще прикрие всички „неравности“ по фигурата.

- ако имате широки рамене не се колебайте да си вземете пончо, пелерина или яке/палто с подобна форма. Тази кройка пада много елегантно и омекотява "квадратните" рамене.

Досещате се, че подплънките са ви забранени, както и вталените якенца – те може да подчертават талията, но в същото време акцентират повече върху горната част на торса.

Ако имате слаби крака, но по-едър торс, се насочете към палта тип принцеса – горната им част е вталена, завързват се на кръста и се разширяват надолу.

- ако сте слабо миньонче бъдете сигурни, че всичко ще ви стои прекрасно.

Изберете си цвета

Забраняваме: бяло яке/палто върху мургава кожа. Не, не и не. Избирайте цвета на връхната си дреха, така че да отива на кожата ви.

Топли цветове – ако тенът на кожата, косата и очите са много светли, се насочете към цвят камила, тъмен кестен, всички нюанси на сивото и жълтото. Кафяво също е подходящо, освен ако не сте прекалено бяла. Прасковено и зелено по принцип биха подчертали цвета на кожата ви.

Студени цветове – ако имате тъмно руса или светло кестенява коса, светли очи и почти порцеланово бяла кожа, студеното синьо, сиво, бургунди и розовото ще са подходящи за вас. Ако сте с по-тъмна кожа се насочете към лилаво, бяло и ярко синьо.

Тъмните гами – те отиват на всички тонове кожа и коса. Черно, тъмно сиво и кафяво са подходящи предимно за брюнетки и мургавелки. За тези дами има и една прекрасна цветна възможност - ярките нюанси.
image


Тагове:   кожа,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: holivud
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2416412
Постинги: 667
Коментари: 1151
Гласове: 2068
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930