Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2008 12:22 - Мускулите не растат? Стимулирайте ги
Автор: holivud Категория: Спорт   
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.08.2008 13:17



image
 Тренирате
 редовно, храните се добре, взимате и хранителни добавки, но промяна няма – мускулите ви растат бавно, „неусетно почти“. Има такива случаи, можете да се убедите във всеки фитнес.

Говорим за онези мъже, които често посещават залата, но все нещо не им се получава. И ръцете, раменете и гърба им не се развиват, а краката им са кльощави. И изобщо, като не виждате резултата е доста по-трудно да следвате рутинната си програма.

Никой не е казал, че е лесно. Даже обикновено трябва доста работа, пот и сумтене под тежестите, за да качите мускулна маса. Пък и ако не сте от онези, които с малко усилия заприличват на Арнолд Шварценегер на млади години, имате нужда от различен подход.

Ето как да качвате... не, не мацки в колата си, а мускули по себе си (мадамите сами ще идват после):

Обемът

Важно е да знаете, че тялото ви просто е неспособно да се справи със същия обем на тренировка, както останалите. Най-добре е да намалите повторенията и броя на сериите.

Освен това се въздържайте от изолирани упражнения (само за един определен мускул). Така ще си спестите част от резервната енергия, която после ще участва дейно в изграждането на мускулната тъкан.

Ето защо базовите упражнения (повдигане за гърди от лежанка, клек, мъртва тяга, дърпане за гръб и други), са адски подходящи за вас. Просто трябва да ангажирате няколко мускула, а не само един.

Опитайте се да не тренирате бицепсите и трицепсите по никакъв начин за известен период от време. Също така не правете разгъване за предно бедро и странични повдигания. Ще ги включите по-късно, когато започнете да качвате тегло.

Почивката

О, трябва ви достатъчно време за възстановяване, почти два пъти повече, отколкото при другите мъже. За по-пълноценна почивка се старайте да намалите стреса около себе си. И да спите много, защото именно тогава възвръщате силите си най-пълно.

Храната

Ако качването на мускулна маса е трудно за вас, значи имате доста бърз метаболизъм. Обикновено ядете по много, но това изобщо не се отразява на фигурата ви. Какво е решението?

Наблягайте на калорични храни и избягвайте онези, които само издуват стомаха. Такива например са пуканките и зеленчуците (засищат, но не са калорични), както и газираните напитки. По-добре се концентрирайте върху ядките, сушените плодове, пълнозърнестите хлебчета, месото. Спокойно подправяйте салатите си със зехтин и хапвайте сирене.

Все пак внимавайте с мазнините и захарта. Те може и да ви помогнат да качите маса, но почти сигурно ще се отразят и на метаболизма ви. Все пак искате мускули, а не "любовни дръжки" и увиснал задник, нали?

Добре е да контролирате дневния прием на калории. Ако приемате по 3000 на ден и няма резултат, можете да увеличавате постепенно с по 200-250, докато не забележите разлика.

Приемайте повече въглехидрати и следете белтъчините, които трябва да са около 3 грама на всеки килограм от теглото ви. Мазнините могат да си останат почти същото количество.

Е, това са важните неща, върху които трябва да се съсредоточите

Правилното ви отношение към всяко от тях ви гарантира повече
мускули и сила. След като веднъж увеличите масата си, започнете да наблягате на по-малките мускулни групи, за да не изостават. 


image



Тагове:   мускулите,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: holivud
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2415252
Постинги: 667
Коментари: 1151
Гласове: 2068
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930