Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2021 12:38 - В очакване на "пясъка от Сахара"
Автор: weatherweapons Категория: Политика   
Прочетен: 7425 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.05.2021 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Още в началото на седмицата се „прогнозираше“ нахлуване на „пясък от Сахара“ у нас:
Пясък от Сахара засипва България около Великден 
https://www.sinoptik.bg/news/piasyk-ot-sahara-zasipva-bylgariia-okolo-velikden-6393 Очаква се мощен пренос от пустините на Африка

26.04.2021 16:38

"Предстои поредното запрашаване над страната. Този път причината ще бъде затоплянето в дните около Великден, научаваме от NOVA.

Топлият пренос от югозапад ще вдигне обширен облак прах от Северна Африка, който ще обхване голяма част от Южна Европа. 

В плен на запрашаването ще са южната половина на Италия, държавите по Адриатическото крайбрежие, Гърция и България.

Концентрацията на прах ще започне да се увеличава в средата на седмицата и ще продължи ден-два след Великден. Тогава над Балканите ще премине студен атмосферен фронт, с който прашният облак ще се изтегли на изток-югоизток."
----

Ще изразя свое мнение – „затоплянето“ е всъщност връщането на температурите към реалните стойности, след поредното химическо застудяване. Вече писах за изкуственото създаване на ледено ядро с ендотермична химическа реакция, което се използва в геоинженерството за предизвикване на застудявания на определени територии, за да се прикрие истинската степен на глобалното затопляне. Припомням и видеото със световните температури до 2020г. https://www.youtube.com/watch?v=FsX4qHgDlZM )
----

Абсолютно същия сценарий се разви преди два-три месеца:

Пясък от Африка засипва Балканите
У нас се очакват валежи с кафяв кален оттенък 
https://www.sinoptik.bg/news/piasyk-ot-afrika-zasipva-balkanite-5990

Точно както и тогава, метеоролозите знаят няколко дни предварително, че вятърът ще вдигне пясъка от Сахара (и ще го пренесе на над 2000 км разстояние), както и колко дни ще се задържи „пясъкът“ над страната и накъде ще се премести.

Както и предишния път, „случайно“ след „нахлуването“ му се „очаква“ (планира) да премине студен атмосферен фронт ( б.р. т.е. поредното химическо застудяване), което щяло да придвижи пясъка на изток-югоизток.

Новините обикновено използват една и съща снимка https://m5.netinfo.bg/media/images/46199/46199293/1024-768-prah.jpg
image

(същата снимка в статия от 2016г. https://www.carlease.ae/blog/the-safe-driver-in-a-sandstorm/ ), най-вероятно с реална пясъчна буря в Египет или някъде в близкия изток https://lostamonglatitudes.com/2012/03/04/sandstorm-photos-of-egypt/, която не вярвам да има нещо общо със случващото се в Европа.

А през това време в небето у нас:
image
Снимките са от 30-ти април 2021.
image

Малко след като самолетите оставиха следите, около слънцето се появи хало. За разлика от естественото хало, което се образува от ледени кристали при ниски температури, изкуственото хало може да се образува и при топло време, вследствие пречупването на светлината от металните наночастици от химическите пръскания.
image

А според тази метеорологична „прогноза“
https://www.youtube.com/watch?v=GV1A57wlRz8

„прахът от Сахара“ преминава през Атлантическия океан и стига чак до Щатите. (Може би по същия начин „прахът“ преминава през Средиземно море и стига и до Балканите).

Преди няколко години, пак по същия сценарий, този път „пясъкът от Сахара“ беше в снега:

https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/dyzhd-i-sniag-s-piasyk-ot-sahara-valia-v-smolian-snimki-2086319

https://nova.bg/news/view/2018/03/23/210725/%D0%B6%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B2-%D1%81%D0%BD%D1%8F%D0%B3-%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F-%D0%B2-%D1%81%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8

-----------------------------------------------------
Но както се казва на 24 мин. във видеото по-долу: 
https://youtu.be/l68IAPJHABY?t=24m31s

Обикновено белият сняг си смени цвета, според официалната версия от "пясъчна буря, развила се над пустинята Сахара". Това е винаги извинението - "това е просто пясък от Сахара". Няма значение къде по света се намирате.
...

Според руски специалисти по околната среда обаче, този сняг е вероятно резултат от химическо замърсяване, тъй като е съдържал големи количества от железни киселини и нитрати. Както твърдях в предишни предавания и публикувани статии, изглежда програмите за управление на Слънчевата радиация се използват също за наторяване на океаните с желязо, следователно имаме желязо в снега, може би грешният микс е бил поставен на грешното място.

Дали този микс е бил предназначен за някой от океаните, за да предизвика цъфтеж на водорасли, така че да поемат излишния CO2? Така той убива океана отдолу, но на кого му пука?
... Не, това не е било пясък от Сахара.
-----------------------------------------------------

Подозрение будят и статии като тези (още от 2011 г. и 2014 г.), според които „прахът от Сахара наторява океаните с желязо“:

Saharan dust feeds Atlantic Ocean plankton 
https://www.scientificamerican.com/gallery/saharan-dust-feeds-atlantic-ocean-plankton/

Iron from Sahara dust helps fertilize Atlantic Ocean 
https://earthsky.org/earth/iron-from-the-sahara-helps-fertilize-atlantic-ocean

без никой да признае, че наторяването на океаните с желязо може би идва от нелегалните програми за геоинженерство. (Каква щастлива случайност, че според официалната версия „пясъкът от Сахара“ прави същото...)

Още повече, че още от 2007 г. се обсъжда предложението за наторяване на океаните с желязо:

Fertilizing the Ocean with Iron 
Should we add iron to the sea to help reduce greenhouse gases in the air? 
https://www.whoi.edu/oceanus/feature/fertilizing-the-ocean-with-iron/

В статията се казва:
„Дайте ми половин цистерна желязо и аз ще ви дам ледников период“ може да се класира като най-завладяващото изречение, изречено някога от биогеохимик. Отговорният човек беше покойният Джон Мартин, бивш директор на Moss Landing Marine Laboratory, който откри, че пръскането на железен прах в правилните океански води може да предизвика цъфтеж на планктон с размерите на малък град. На свой ред милиардите произведени клетки може да абсорбират достатъчно въглероден диоксид, улавящ топлината, за да охлади затоплящата атмосфера на Земята.
------------------------------------------------------------

В тази статия също предполагат, че експериментът с наторяване на океаните с желязо вече се провежда: 
https://www.eurekalert.org/pub_releases/2019-06/uosf-iag062619.php

NEWS RELEASE 26-JUN-2019
Is a great iron fertilization experiment already underway?

Статията обяснява как са вземани проби от прах от Сахара и други от Нова Англия и Европа. Измервали са пропорциите на изотопи на желязото, за да определят дали желязото е дошло от природата или от човешки източник. Оказва се, че желязото от въздуха в Сахара наистина съвпада с континенталната кора, докато изотопът в пробите от Европа е по-лек и с произход от човешка дейност, не като желязото от Сахара.

След това те използват работата на проследяващия желязо-изотоп, за да подобрят моделите, използвани за прогнозиране на количеството прах, който пада над глобалния океан, и успяват да покажат, че желязото от човешкия внос е много по-голямо, отколкото се смяташе преди.

"
От 90-те години на миналия век учените предлагат идеята за наторяване на водата с желязо" ... И по-нататък обясняват как точно се прави.

Статията завършва с: 
Това геоинженерно упражнение все още се обсъжда и днес, а проучването на Конуей и екипът добавят масло в огъня с неочакван обрат.“ 
"Изглежда, че вече сме наторявали океана. Просто не успяхме да го изчислим количествено", каза Конуей, въпреки че учените имаха предчувствия относно въвеждането на човешко желязо от средата на 2000-те.
------------------------------------------------------------

И накрая, както разкрива тази статия: 
https://www.geoengineeringwatch.org/geoengineering-with-industrial-waste/

Geoengineering The Oceans

Макар много хора да са чували за протичащото атмосферно пръскане, известно като „Управление на слънчевата радиация“ и „стратосферно аерозолно геоинженерство“, повечето все още не са запознати с друга форма на геоинженерството – „наторяване на океаните с желязо“. Достатъчно лесно е за обикновения човек да забележи очевидното пръскане в небето, но как да знаем какво правят геоинженерите с нашите океани, без нашето знание и съгласие?

Да свържем точките:

Дали атмосферното пръскане и наторяването на океаните са пряко свързани? Отговорът е „да“ - връзката изглежда вероятна, ако се изследват всички налични данни. За тези, които не са запознати с наторяването на океаните, този термин се отнася за умишленото широко разпространение на бионалично желязо в нашите морета, за да създаде цъфтеж на планктон, който след това абсорбира и по този начин отделя Co2 от атмосферата. Дали материалите, които са в небето и над океаните може да се състоят от елементи, които са съвместими за океанско торене? Отново, отговорът вероятно е да.






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: weatherweapons
Категория: Политика
Прочетен: 40185
Постинги: 17
Коментари: 0
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031