Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2014 13:44 - Имат ли значение годините в една връзка?
Автор: holivud Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2510 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                Преди време в приятелски кръг започнахме разговор върху темата ,,Имат ли значение годините в една връзка,,? Имам предвид възрастовата разлика. Как започна този спор, който наистина се превърна в спор на различни мнения и виждания по този въпрос.
        В компанията, в която съм от много години имаме три прекрасни девойки на възраст 23 и 26 години. Всяка от тях е имала доста връзки до този момент с различни мъже ( извън компанията) , които често са били по-големи от тях самите с няколко години, често разликата не беше твърде голяма. Сега и трите ,отново, са във връзка, но с мъже, които са с много по-голяма разлика в годините. Да, и тримата са на 40- години.
        Когато тези мъже започнаха да идват в компанията ни , в началото всичко беше забавно, интересно - с две думи ги приехме като част от този кръг, макар и доста по-големи от всички нас. След известно време обаче нещата се промениха. Всеки бил някога в по-сериозна връзка знае добре, че тя те променя, понякога те отдръпва и дори отчуждава от приятелите ти, повярвайте -   в някои случаи дори от семейството. Когато въпросните двойки присъстваха заедно, започна да се усеща една особена неприятна енергия, но от страна на мъжкия, по-възрастен представител. Тук дойде този момент на тоталната разлика в годините. Разбиранията, вижданията и начина на живот са диаметрални, във всеки смисъл на тази дума. Младото момиче започва да иска приятелите си, да излиза с тях, да се събира на ,,домашно парти,, и прочие нормални за тази възраст неща. Всички сме вишисти, всеки има своята професия, изкарва пари, някои живеят и сами, но в крайна сметка сме млади хора и определено, смятам напълно нормално, имаме различия с хора, които са от друго поколение. Не, не искам да засягам никой, вярвам, че за любовта няма граници, но понякога тя е ,,сляпа и глуха,,.  
       Така например избухна конфликт сред едната двойка на темата ,, приятелите ми са много по-добри от приятелите ти,, ( перефразирам  онази, иначе тъпа песен). Когато всичко е спокойно тези мъже често се изоличат от групата,  мълчат, не взимат активно действие в разговорите, дори те да са на сериозна тематика -  просто отсъстват от ,, келешите, които нищо не разбират,, . Да, вероятно сме такива в техните очи, но тук идва нещо друго, което не ми дава мира тези дни. Защо ние да сме ,,келешите,, , когато всеки един от нас, както вече споменах, имаме сериозни планове за бъдещето, работим здраво, за да ги постигнем, а тези мъже, уж сериозни, стабилни, нямат професия, двама от тях, казах ви, че имаме три двойки с подобни разлики в годините, нямат собствено жилище, живеят при родителите си ОЩЕ, нямат намерение до променят това, другият ,,зрял мъж,,  , има жиище от осем години, няма професия, работи сезонна работа, не е успял за тези години на измаже стените на своя дом, поне една стая, няма прибори за хранене, както и няма легло, а само един матрак. Приемам това за много и изцяло грешна ситуация. Изразявам това, защото тези мъже имат самочувствието да ни нарекат открито ,,лентяи,, , когато самите те са такива. И реално : не е ли по-лошо това за тях, че са  още на това положение, но и че влизат в компания, която била ,,под нивото им,,??     
       Мисълта ми е, не е редно на тази зряла възраст да имаш стабилно семейство ( поне връзка), един нормален дом, дори да не е лично твой, но най-вече някаква сериозна, постоянна работа - не става въпрос за важен пост?! Щом ние сме ,,малки и не разбираме нищо,, , защо този ,,разбирач,, и как е попаднал в точно тази ,,неразбрана,, ситуация и компания. Отбелязвам, че и тримата имат деца на 11-13 годишна възраст от предишни връзки, един бил и в брак.
        Всеки път до този момент съм потвърждавал своята теза. Много от тези връзки от самото начало са обречени на фатален край, но не защото някой от хората във връзката са лоши, а защото това е природата. Тези мъже не искат повече деца, нормално в един етап младите момичета да искат точно това. Как е възможно един човек да излиза с момиче, което е почти на годините на неговата дъщеря и да очаква нейната компания да се държи ,,зряло,,? . Тук не говоря за моят приятелски кръг, както казах ние сме компания, която не възприема етиката и  и днешния морал на повечето млади хора на нашата възраст - ходене в пропаднали дискотеки, секс за една нощ, липса на образование и позиция за нещата в държавата.
       Защо тези мъже попадат на тази възраст в тези компании, как си представят живот с хора много по-млади от тях самите.Не е ли това липса на нещо в личния и обществе живот, искат да докажат, че са още млади, в активна възраст, те са ,,играчи на терена,, , или проблема е в момичетата, които търсят, или предполагат, че намират сериозен мъж, липсата на фактор ,,Баща,,?  Ще кажете ,,любовта е такава, тя не пита,, и вероятно ще сте прави, защото винаги има изключения от правилото, но колко това правило важи за връзките с голяма разлика в годините? Оборете ме, може да не съм прав!
Вашите наблюдения какви са?



Гласувай:
6



1. latinia - В живота по законите на природата, ...
20.10.2014 19:10
В живота по законите на природата, за всяко нещо се заплаща. Не можеш да излъжеш и да получиш нещо повече от това, което ти се полага. Временно може да мислиш, че не си като останалите, но винаги ще дойде момента, когато щастието ще избяга, защото не ти е отредено. Такива са правилата и никой не може да ги надмогне...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: holivud
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2415448
Постинги: 667
Коментари: 1151
Гласове: 2068
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930