Прочетен: 1028 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 02.12.2009 21:31
Да скъпи читатели , ето че едни от най-светлите празнизи наближават с пълна пара.Вече украсиха красиво магазините , отвориха коледният базар в София , а ние започнахме да купуваме подаръци за нашите роднини и приятели.Ако миналата година Ви запознах с истинската история на Рождество Христово , то тази година ще ви представя , какви интересни ястиа бихте могли да сложите на нашата празнична трапеза.Би било редно да започна с традиционните пости гозби , но ще направя точно обратното: ще ви представя интересни и вкусни сладки и солени решения , с които ще изненадате своите роднини и познати.В първата си публикация посветена на таз годишните Коледни и Новогдишни празници ще Ви представя как можете да си направите
Коледни орехови звездички
ПРОДУКТИ:
3 белтъка
250 гр пудра захар
1 с.л. канела
350 г ситно смлени бадеми
1 ч.л. лимонов сок
ПРИГОТВЯНЕ:
Сложете белтъците и лимоновия сок в суха купа и с миксер развийте на твърда пяна. Като продължавате да разбивате постепенно добавяйте пудрата захар. Отделете 3 с.л. от сместа. В останалата добавете канелата и смлените бадеми и много добре разбъркайте. Загънете тестото с домакинско фолио и сложете за 30 мин в хладилник. Загрейте фурната до 130 градуса. Постелете тавата с хартия за печене или пергаментова хартия. Върху посипана с брашно повърхност разточете тестото на пласт с дебелина 1 см. С малка формичка , оваляна в брашно изрежете звездички и ги сложете в тавата. Отгоре с четка намажете сладките с отделените 3 лъжици яйчна смес. Печете 15 мин, след това намалете температурата до 100 г и печете още 20 мин.
Източник: е-Кулинар
Бойко към Македония: Спрете антибългарск...
Ученици от Гоце Делчев събраха пари за б...