Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2009 14:39 - Борисов: Да си премиер е 10 пъти по-лесно
Автор: holivud Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2591 Коментари: 5 Гласове:
1



"Още този месец можех да имам 40-50 млн., но пари не ми трябват. Стига ми къщичката в Банкя", коментира премиерът пред Нова тв    

Да си премиер е десет пъти по-лесно отколкото да си в МВР или кмет, заяви тази сутрин пред Нова телевизия министър-председателят Бойко Борисов.

"Имаш телефон с копчета, всеки министър ти казва каквото искаш да знаеш, никой не ти пречи.

Аз нямам претенции, че съм безгрешен, както направих с Агенцията по горите - назначих един човек в петък и ми беше достатъчно до понеделник да разбера, че трябва да бъде махнат", призна Борисов.

"Харесва ми работата в МВР, сега се раздавам повече отколкото тогава, защото имам същата оперативна възможност, както като бях главен секретар на МВР.

Аз си обяснявам избора и доверието, което имаме вече месец. България имаше няколко проблема и инстинктът на народа задейства. Това, което виждаме всеки ден, е

Народът искаше това да спре. Това съвпадна с искането и на Брюксел. И аз не искам да наливам в каца без дъно", каза Борисов.

По повод някои изказвания на Божидар Димитров относно Македония премиерът заяви, че му е направил забележка.

"Всичко, което той говори, трябва да съгласува с външния министър. Вече не е просто директор на Националния исторически музей, а министър", подчерта премиерът.

Нямам намерение да преразказвам телефонния си разговор с Путин, отсече той, но все пак сподели, че руският му колега знаел всеки от нашите министри по име, познавал дори изказванията им.

Това, което е искал да знае, е било: да или не за проектите

"Предишното правителство не е направило нищо за тези проекти, а в бюджета на Русия е имало предвидени 3,5 млрд. долара, за да се строи. Това, което е важно и за нас обаче, е дали е изгодно за страната", подчерта Борисов.

Относно нефтопровода Бургас-Александропулос, по който има два отрицателни местни референдума, ако има технологии, които гарантират екологията, той трябва да се направи, смята премиерът.

Същото важало и за Белене. Ами ако утре от Европа ни затворят и тези реактори, какво ще правят нашите деца, аргументира се Борисов.

По думите му за нас са важни и "Южен поток", и "Набуко" - но да има гарантирана газ, която да идва в България. За нас били изгодни и двата проекта.

Той увери, че в момента правим всичко възможно, за да започнем да си връщаме парите от Брюксел. По думите му

бившият премиер Станишев и министрите под него не са ставали за нищо

Меглена Плугчиева според него е била параван, "за да си правят далаверите", макар и тя да не е участвала в тях и затова в Брюксел да са имали добро отношение към нея.

За себе си премиерът заяви, че има характер и няма да даде на никой да краде.

Най-хубавото, което могат да направят бившите управници, е да признаят, че са некадърни и даде за пример заема от половин милиард лева, взет от "Париба".

"Той е направен така, че да е изискуем. И сега трябва или да го връщаме, или да плащаме лихви по 20 млн. на година. Ние сме взели тези пари и сме ги опукали по Белене, неясно точно за какво", каза Борисов и заяви намерението си да даде на прокурор бившия министър Петър Димитров.

"Аз още този месец можех да имам 40-50 млн., но на мен пари не ми трябват. Аз съм 10 години във властта, ако исках да крада, може ли сега да ставам за резил -

на мен ми стига къщичката в Банкя

обясни премиерът от телевизионния екран.

"Чиновниците в държавата, като в БЕХ, НЕК, ДКЕВР, взимат по 5-6 пъти повече от мен като премиер. Ще закрия Енергийния холдинг, никому не е нужен. Не може премиерът да взима 2000 лева, а тези чиновници дори до 10 пъти повече".

"Аз съм убеден, че някои от бившите министри ще получат присъда, може и условна, но ще получат. Това го показват нещата, които са правили", категоричен бе Борисов.

"В това бунище са заровени милиарди, то трябва да се разгроми, за да тръгнем напред. Аз съм убеден, че след 5-6 месеца ще се видят резултатите", увери той.

"Назначенията на регионални директори на МВР преди изборите не ги коментирам, те са партийни. Напълно съм съгласен с министър Цветанов, че им даде срок 20 дни да кажат кои са престъпните босове в районите им, как се борят с престъпността. И ако не ми кажат кои са наркодилърите и ги търсят още, не стават за тая работа. Ми да питат майките в квартала", посъветва ги премиерът.

В личен план за себе си той каза, че ще се ожени, когато му остане време. Борисов изрази съгласие с предшественика си Сергей Станишев за първи път - че премиерският пост не оставя време за друго.




Гласувай:
1



1. анонимен - Браво!
28.08.2009 14:41
ББ поне си признава :)
цитирай
2. анонимен - zpxQbaafaQwow
30.05.2011 09:59
Ppl like you get all the brains. I just get to say thanks for he asnwer.
цитирай
3. анонимен - IRtCCZFoBS
30.05.2011 16:49
K5havN <a href="http://nshdpguvssxo.com/">nshdpguvssxo</a>
цитирай
4. анонимен - TXnrcuXvJYO
01.06.2011 16:49
2MN8Sr , [url=http://wsfevkwwzmym.com/]wsfevkwwzmym[/url], [link=http://opwxhfsijsoh.com/]opwxhfsijsoh[/link], http://cedffnwfkdpe.com/
цитирай
5. анонимен - tFXiCrkcCrDHAITXlYW
04.06.2011 13:45
JXhr23 , [url=http://jhskuhajfwpk.com/]jhskuhajfwpk[/url], [link=http://chaqtprituln.com/]chaqtprituln[/link], http://ajvkqjarxtfa.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: holivud
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2404290
Постинги: 667
Коментари: 1151
Гласове: 2068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031