Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2009 10:31 - Теньо за раздялата със Слави
Автор: holivud Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове:
2



    image  
 

Теньо Гогов избра да мине от другата страна на шоубизнеса и да напусне Слави Трифонов. Каква е истината, какъв е неговият личен "Survivor" и къде са любовта и приятелството сред карнобатмановците.

Story: По-добре ли се чувстваш в шоуто на Росен Петров "Нека говорят", отколкото при Слави Трифонов?

Теньо Гогов: Мислиш ли, че има някаква разлика? Сценаристът прави едно и също, където и да е. В последно време атмосферата при Слави не ми допадаше, а това е от голямо значение. Екипът му безспорно е от професионалисти, но сега работя в доста по-позитивна среда. Чувствам се добре. За много хора изборът ми е от кон на магаре. Понякога е по-добре да дадеш нов старт. "Шоуто на Слави" е прекрасен гръб, но и хвърля дебела сянка. Трудно можеш да изявиш себе си, там трябва да изявяваш предаването.

Story
: Сега в какви отношения сте със Слави?

Теньо Гогов: Нито нормални, нито ненормални. Няма крайности. Не мога да разбера защо е тази драма. Какво толкова, че съм си сменил местоработата? Има ли значение, че си пиша думичките в "Нека говорят", а не в "Шоуто на Слави"? Не сме преки конкуренти, а и да сме, не е проблем. Имам право на избор. Това е професионален ход, а не предателство. Аз съм си същият, вярванията и схващанията ми не са се променили. Човек не живее, за да работи, а работи, за да живее.

Story: Остана ли приятел с другите от екипа?

Теньо Гогов: С повечето запазихме готините си отношения, но не липсва и талибанщина. Ако ти кажа, че напускането на "Шоуто на Слави" не води до никакви негативи, ще те излъжа. Тръгнах си, за да проверя способностите и качествата си. Като всяко голямо нещо, в шоуто на Дългия има закостенялост. А моята индивидуалност искаше да избие. Комплименти и уважение към Слави и екипа му, независимо от развитието на отношенията ни. След време остава същината. Хубави или лоши, напускащи или не... ние заедно сме направили предаването. Трябва да уважаваме труда си.

Story: Имаше ли конфликт?

Теньо Гогов: Не. Имах откровен и емоционален разговор със Слави, бях напълно директен, стремях се да съм искрен. Понякога с риск да си неудобен, е по-добре да кажеш нещо негативно... Никога не съм криел мнението си, позицията и причините, поради които си тръгнах.

Story: А той успя ли да те разбере?

Теньо Гогов
: Не знам дали изобщо е искал да ме разбира. Той е особен. Достатъчно е да му заявиш, че ще си ходиш, и разговорът не продължава много дълго. Очевидно държеше да види дали преди окончателно да напуснем с колегата Петко Петров, няма да размислим, и ни пусна в отпуска. Но решението ни не е въпрос на отпуска. Отвори ни се врата, явно беше време да минем през нея.

Story: Какво те накара да отвориш и другата врата и да хванеш микрофона?

Теньо Гогов: Беше ми детска мечта. Аз съм от Кърджали, родът ми е купонджийски. От малък съм си по чалгата, много обичах циганите, които свирят на кларинет. Изпадах в транс, като ги слушах. Доста съм музикален, но не съм имал необходимото самочувствие да използвам дарбата си по-рано. Вече знам как работи шоубизнесът, знам всички функции отзад и си казах, че мога да се пробвам. За мен това е кауза. Изправям се срещу своите слабости и страхове, развивам се. Пея с изпълнители, зад които стоят големи компании, а аз излизам само с идеята, която Господ ми е пратил и съм реализирал с помощта на приятели. Правя си гъдел. Най-добре изразявам себе си с музиката, но не съм си представял, че ще пея. Първият текст, който написах беше "Залеза и зората" за
Камелия. Стана песен на годината и една от емблемите на жанра. Това е доста ясен знак, който ти казва - ходи натам. Имал съм и трудни моменти, когато не съм писал по цяла година. Мислех си: "Каква чалга, какви пет лева?" Точно щях да се откажа и се появи Сакис Кукос. Искаше да продуцира още тогава младата Соня Немска и ме помоли да ъ напиша няколко текста. Заради него се навих и продължих.

Story: Песента ти "Буболечка" се превърна в истински хит...

Теньо Гогов: Като си помисля на какъв майтап я направих, а то какво стана... Беше голяма реклама за мен, даде ми силен старт. Свърши си работата, но не съм спечелил един лев от нея. В България се изкарват пари от участия. MP3-ката отдавна победи диска.

Story: Последното ти парче се казва "Карнобатман". Защо?

Теньо Гогов: Ние сме общество на остарелите герои. Искаме нещо ново, но го няма онзи, който да каже: "Аз ще съм". Търсех комиксови звезди, които да иронизирам. Хрумна ми, че "Планета" се свързва с "Пайнер" и затова стана: "Капитан Планета в Димитровград живее, има частен бизнес и си свири и си пее." Карнобатман има голяма сила. И ние, българите, можем много. Можем да летим, обаче ни мързи.

Story: Работиш с много жени. Има ли някоя специална в живота ти?

Теньо Гогов: Доста съм потаен, рядко говоря за лични неща. След последната ми по-дълга връзка имах няколко краткотрайни. Сега не изпитвам нужда от това. Приоритетите ми са различни. Започнах ново начало в предаването на Росен Петров, в момента не мога да отделя достатъчно енергия и за любов. Аз съм на принципа, че ако няма как да се отдам на 100 % на човека до мен, прекратявам взаимоотношенията.

Story: А какво те зарежда?

Теньо Гогов: В нетипична среда е по-лесно да разбереш нещо за себе си. Затова хората участват в "Survivor". И аз така - музиката ми помага да опозная себе си в коренно различна светлина. Тя ме зарежда и в личния живот. Мисля, че наистина умея да излъчвам послания, независимо дали ще е като сценарист или като певец. В Библията пише:  "Нека бъде според вярата ти". В каквото повярваш, това ще имаш. Много хора ще ти кажат: "Къде си тръгнал?". Това не трябва да те обезкуражава. Аз съм обикновен мъж, като всеки друг, и ще бъда щастлив, ако накарам дори само един да повярва, че с малко може да се постигне много. Това е моето послание. България е пълна с карнобатмановци, хора със страхотни дарби. Научили сме се да летим, но не бива да го забравяме. Аз съм вярващ и пак ще ти цитирам любимата си книга: "Илия беше човек от същото естество като всички нас", пише в Библията. Виждаш ли, Илия е един от най-




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: holivud
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2404355
Постинги: 667
Коментари: 1151
Гласове: 2068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031