Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2009 23:04 - ВНИМАНИЕ ДО ВСИЧКИ ,,ПЕШЕХОДЦИ,,
Автор: holivud Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2445 Коментари: 9 Гласове:
1

Последна промяна: 23.03.2009 17:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image



ВНИМАНИЕ ДО ВСИЧКИ ,,ПЕШЕХОДЦИ,, 
Ето и няколко инструкции как да преодолеете ,,почистените,, тротоари в неземната ни столица...и то европейска.Нека бъдем благодарни на бат Бойко и СИЕ:
1-Всички пенсионери и пенсионерки , бабки , дядки да са въоръжени с по две щеки , гумени ботуши с шипове , за да няма опасност от охлузвания , счупвания и прочие други иначе спортни наранявания за хората в тази възраст!

Абе общо взето смешна работа-чистат уж тези снегорини и цялата киша , кал и сняг отива по тротоарите , по които ние ходим , правим си малки пътечки по иначе широките тротоари предназначени за НАС пешеходките , но май не изглежда така!
 Все повече хора преминават в края на пътя и така лесно се придвижват ,но до колко спокойно не се знае...срещу движението или обратното.Aбе красота си е София през зимата:чисти булеварди ,мръсни тротоари...вместо да се оплакват и да пазят пари за следващо почистване поне и всички тротоарни ,,артерии,, да бяха почистени...има доста хора , които се предвижват не с кола!

А сега и парно няма , скоро сигурно и ток.Общо взето мнооог0 оптимистичен начин за начало на новата 2009 година...е ще я видим ние кризата...

Айде и умната по тротоарите!




Гласувай:
1



1. анонимен - Браво, чудесен постинг!
07.01.2009 01:35
Виждам, развили са ти мисълта в училище.
И най-важното - научили са те да пишеш грамотно!
Хубаво обаче щеше да е, ако даскалицата по български език ти беше казала, че в същият този език се използват и други препинателни знаци. Например запетайки, точки( една, не много!), тирета и разни други.
Добре е все пак, че при тази деградация на българското образование, можеш поне толкова да напишеш. Че и в "Избрани" да попаднеш!
Хайде сега отиди да си прочетеш Cosmopolitan-a, да си изстискаш пъпките и да се напиеш от радост!
цитирай
2. simona34 - до анонимен
07.01.2009 01:57
1. Виждам, заяждаш се с блогера, неясно защо. Пунктуацията е спазена. Твоята учителка по български език не ти ли е споменавала, че има и препинателен знак нарече "многоточие" :-) Обикновено се изписва само с три точки, но айде сега, да не издребняваме за няколкото отгоре.
2-"деградация"(когато се отнася за образование) едва ли е най-подходящата дума. Да не говорим, че е чуждица, я използването на чуждици показва беден речник на собствения ти език. Може да се използва "упадък", например. Очевидно и твоята степен на грамотност не достига кой знае какви висоти, затова, първо виж гредата в своите очи преди да търсиш сламката в чуждите.
3. Българското образование, вярно, търпи определени критики, което обаче не прави всяко дете, току що излязло от училище, полуидиот или лингвистичен илитерат (няма да ти обяснявам това какво значи- прочети си го в речника или го потърси в цитиран от теб "чиклит" медиум).
4. Да се пише анонимно е проява на лош вкус и на инфантилност.
цитирай
3. анонимен - @ simona34,
07.01.2009 02:28
1. Не се заяждам. Изразявам мнение.
И аз учителка по български език нямах и все още нямам. От онези, самоуките съм.
2. Да, чуждица е. В българския се използва "разграждане", което е различно от "упадък".
Що се отнася до собствения ми език - владея го достатъчно добре, че и диплома чак са ми дали за това. Българският е нещо друго.
3. Българското образование търпи изключително много критики, особено когато детето ти се прибере разплакано, а учителката е написала под съчинението : "СлаП (2)! Прочети отново раСказа и си напиши домашното сЪмичка !".Последното определено води след себе си върволица полуидиоти и неграмотници. :)
4. Пиша анонимно, защото нямам регистрация и рядко минавам насам. Инфантилността няма общо.
цитирай
4. simona34 - до анонимен
07.01.2009 03:06
1. "Хайде сега отиди да си прочетеш Cosmopolitan-a, да си изстискаш пъпките и да се напиеш от радост"
това е 100% заяждане. На всеки език! Да, мина ми през ум, че е възможно българския да не ти е майчин. Защото личи, че си от ония, самоуките. Значи е време да попълниш някои празноти използвайку квалифициран учител и към този момент не е логично да пишеш коментари, засягащи неща, които не познаваш достатъчно(българската граматика)
2. По силата на устойчиви словосъчетания "разграждане" също е неподходяща дума. Училището не се разгражда. Това да не е неустойчив атом. То "запада", уви!
3. Това ще да някакъв виц, предполагам. Нормален родител, след подобна забележка ще отиде (най- малко) до местния инспекторат.
4. А как се нарича (на твоя роден език) писането на анонимни коментари?
цитирай
5. анонимен - @simona34,
07.01.2009 03:54
по-скоро коментарите прерастват в заяждане.
За човек от онези, самоуките, смятам, че постигнах значително много. За разлика от други, които цял живот,( и с квалифициран, и преквалифициран учител) даже толкова не успяват да постигнат.
И ако пропуснем "деградация"-та (както няма да издребняваме за няколкото точки отгоре), къде другаде откри празноти по отношение на граматиката ми, та реши, че българският език е нещо, което не познавам достатъчно, че да пиша коментари?
Затова пък, при първия прочит на постинга открих поне седем грешки. Втори път не го четох, защото не ми допадна.
Та за моята неграмотност ли да разтягаме локуми, казваш?
Не, не е виц! И да, нормален родител съм.
цитирай
6. sisithebest - да да
07.01.2009 10:28
най-интересно ми беше да видя едни катаджии... ний и без това си имаме малки пътечки, но те не винаги са достъпни за нас, простолюдието... та, спрели ми те до тротоара (разбирайте, 3/4 от колата качена на тротоара) и той застанал до колата и ме гледа умно като приближавам и стои на едно място... и какво... аз трябва да изгазя от пътечката, да изляза на улицата, да заобиколя полицаите (борейки се с уличното движение) и отново да прегазя снега, за да се върна на пътечката преди някой да ме е сгазил... и естествено под зоркия поглед на полицаите... жалко за тях, че не се сетиха да ме глобят за неправилно пресичане... то и това оставаше...
цитирай
7. holivud - ДО АНОНИМЕН
07.01.2009 11:23
Аз такива списания не си купувам, но явно ТИ много ги разбираш тези неща....ако беше така ЛЮБЕЗЕН да посочиш пунктуационните грешки , да ги видя ,,да си взема бележка,,
Не съм принудил да се коментира или чете поста , камоли да се слага на главна страница в ,,ИЗРБАНИ,, ... някой , го е прочел и го е харесал , съответно е поставил постинга там!

КОЛКОТО ДО ,,ПЪПКИТЕ,, АЗ НЕ СТРАДАМ ОТ ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ НА КОЖАТА , А АЛКОХОЛА...ПЪЛЕН ПРОТИВНИК СЪМ!
цитирай
8. анонимен - Hehe, това ми хареса. Пешеходците ...
31.01.2009 19:22
Hehe, това ми хареса. Пешеходците вече ще спят спокойно...
------------------------------

Помощ при изработка на банери и лого-та.
fotosh1@abv.bg
цитирай
9. gia83 - Dobre, 4e e Borisov, da ima koi da ...
27.02.2009 18:17
Dobre, 4e e Borisov,da ima koi da obvinqvate....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: holivud
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2415499
Постинги: 667
Коментари: 1151
Гласове: 2068
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930