Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2008 10:14 - Сложихте ли вече коледната украса?
Автор: holivud Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1703 Коментари: 1 Гласове:
0



image Ако все още не сте, сега е моментът да научите, че модата тази година залага на украсата в черно и бяло, сребристо, лилаво или златно. А живите елхи в саксия са за предпочитане пред отсечените дръвчета или изкуствените от черни пера. Всяка година началото на декември е съпроводено от нетърпеливото очакване на коледните и новогодишни празници. Улиците, витрините на магазините и заведенията вече блестят от отблясъците на хиляди лампички, елхички, снежни човеци, елени, снежинки и камбанки. Ако нещо във вас упорито напира да запретнете ръкави и да украсите дома си, изобщо не се колебайте и го направете - колкото по-рано, толкова по-дълго ще се наслаждавате на празничната атмосфера. Тревожите се от саркастичните забележки на околните, че е твърде рано? Тогава си оставете украсата на елхата за традиционната дата 24 декември и съвестта ви ще е чиста.

Чудите се откъде да започнете? Искате да подмените миналогодишната украса или просто да добавите по някой нов орнамент?
image
Най-лесно е да отскочите до близкия хипермаркет, където цената на коледните играчки е най-ниска в сравнение с останалите магазини. Там могат да бъдат открити големи комплекти топки за елха на цена от 5 до 15 лв., в зависимост от размера и количеството. Гирлянди в различни цветове и форми варират от 1 до 3 лв. за бройка. В магазин
Como спокойно можете да напълните цяла количка с жизненоважни за празника елемнти, като започнете от диадема с еленски рогца и чорапчта за подаръци ( 2 лв.) и стигнете до керамични фигурки на елени, снежни човеци, елхички, дядоколедовци, ангелчета и свещници ( 2 до 5 лв. ). Изборът зависи от вкуса ви - можете да се ограничите до два цвята, в които да е решена коледната украса - златно и червено, червено и зелено, сребърно и синьо. Ако желаете да сте в крак с тазгодишната мода, изберете лилаво, бяло, сребърно и черно. Другият вариант е да се отдадете на разноцветни удоволствия и да не се съобразявате с ограничението от два цвята. Това ще достави по-голяма радост на децата.

Искате нещо специално? Нестандартни идеи или луксозна украса, подходяща за подарък?
image
Оригинални решения можете да откриете в магазин
Слънчоглед. Декоративните орнаменти там са основно в златист цвят - миниатюрни елхички, елени, шейни, кошнички, свещници, красиви чинии за курабийки  - на цени от 5 до 15 лв. Ръчно правените картички са наслада за окото и изключително оригинални (2 до 5 лв.), а пък насипният чай в тематично украсено бурканче е чудесен подарък за любители, особено ако се казва "Бяла Коледа". Във верига магазини Бонжур пък ви очаква разнообразие от фигурки, свещи и свещници, както и огромни чорапи за окачване на камината (15 лв.), които ще трябва да бъдат напълнени с индустриални количества лакомства. Венците са на цена около 18 лв и са достатъчно големи и красиви, за да привлекат вниманието на съседите. Там можете да откриете и оригинални топки за елха в бяло и черно.

Ако търсите украса в сребрист цвят и наистина стилни декоративни орнаменти, точното място е
Orange Center. Красивите червени свещници и гирляндите от звезди са идеален бонус към класическата линия на украсата.

А защо не сътворите сами коледната си украса - в дома със семейството или в офиса с колегите?
image
Децата ще се включат с ентусиазъм в изрязването на гирлянди, увиването в шарен станиол на орехчета за елхата и правенето на снежинки. Купете си спрей за прозорци или боички за стъкло и творете на воля. Сами можете да направите свещници от шишарки, напръскане със златен спрей, борови клончета и ленти от плат, някоя камбанка. В магазин Слънчоглед освен готова украса, се предлагат и всякакви видове орнаменти, картони, фигурки, бои и ленти, с които да творите. Дори и книги с идеи, в случай, че ви липсват такива. Украсата в офиса също можете да направите заедно с колегите, да си поръчате пица и да се забавлявате, докато майсторите. Това си е направо миниатюрен тийм билдинг, който не излиза и никак скъпо.

Във войната между отсечената и изкуствената елха, побеждава тази в саксия, която да засадите след празниците.

Последното, което трябва да свършите преди празниците е да решите каква елха да вземете. Живите дръвчета миналата година варираха на цени от 5 до 50 лв., а се предлагаха и клонки, които също са добро решение. Следващата седмица най-вероятно ще започнат да се появат по пазарите и елхите, но по-добре не бързайте, защото до Коледа игличките им ще са окапали. Всички знаем, че е доста по-природосъобразно да се купи елхичка в саксия, която да посадите след празниците. Техните цени са около 30 лв. в зависимост от големината, но проблемът е, че не издържат много на домашна топлина. Препоръчително е да се държат на терасата и да се внасят само за няколко дни, по време на Коледа, защото иначе рискувате да загинат или да не оцелеят след засаждането. Може да ги намерите в
Praktiker , Mr. Bricolage или най-близкия добре зареден цветарски магазин . Можете да изберете и изкуствена елха, но за мен лично обикновените такива са изключително грозни. В момента на пазара се предлагат нестандартни в бяло, лилаво, червено, златно, а дори и направени от черни перца.

След като сте готови с украсата, остава само да се наслаждавате на очакването, да печете курабийки, да избирате празничното меню и подаръците, а вечер да пиете червено вино пред камината или поне на свещи. Всъщност каквото и да изберете, както и да украсите дома си, най-важно остава доброто настроение, а семейните вечери край елхата и проблясъците на коледните лампички са абсолютна гаранция за това, нали?
image


 


Тагове:   украса,


Гласувай:
0



1. анонимен - super super super super super
29.12.2008 15:54
super super super super super
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: holivud
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2413692
Постинги: 667
Коментари: 1151
Гласове: 2068
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930