Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2008 12:05 - Първи ден в университета - как да се облечем
Автор: holivud Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1688 Коментари: 0 Гласове:
0



 image




Дойде време и за седмица на модата в моя блог :D
Дрехите привличат вниманието. Научете се да изразявате себе си не само с думи

Първата седмица в университета за всеки първокурсник означава много познанства. Някои от тях мимолетни, други - за цял живот. Не е изключено да срещнете и любовта на живота си.

Ден преди откриването на академичната година хиляди студенти ще прекарат часове пред гардероба в чудене какво да облекат, за да направят правилното впечатление.




imageЕдно от най-хубавите преживявания, свързани с университета, е възможността да поставите себе си и живота си в изцяло нов порядък. Никой няма да разбере, че допреди няколко месеца сте били пъпчиви, стеснителни, прекалено нахакани, незаинтересовани от модните тенденции, лишени от вкус за това или онова.

За всички хора, с които тепърва ще се срещате, вие ще сте това, което сте сега. На кого да разкриете истинската си същност вече ще решавате само вие.

Затова е време да решите какви искате да бъдете и как да изглеждате. Не е нужно да се опитвате да приличате на всички останали. Бъдете стилни, но запазете индивидуалността си.

Удобните материи

Независимо дали се трансформирате от почитател на Мерилин Менсън в симпатяга с колежански сладникав вид, знайте, че трябва да се чувствате комфортно в новите си дрехи. Не е нужно да се обричате на неудобство, за да се правите на интересни и тайно да тъгувате за старите си кецове.

Пообиколете магазините и се снабдете с дрешки, които ви прилягат и не ви карат да се чувствате като кренвирш. Ако пък харесвате досегашния си стил, просто прибавете няколко дребни аксесоара, с които да поразчупите излъчването.

Започнете с базовите дрехи

Не се впускайте в купуване на аксесоари, чантички и т.н., без да сте преразгледали наличното в гардероба си. Започнете с базовите дрехи - панталон, пола, палто, риза, блуза, подходящи обувки.

Когато напаснете няколко варианта, които да редувате, можете да вземете и дрънкулки, които да внасят разнообразие във външния ви вид.

Не се страхувайте да експериментирате с цветовете. Практиката показва, че на 19 години повечето младежи не са наясно какво точно им подхожда. Сега е времето да разберете.

Внимавай с модните тенденции

Не се увличайте много по разпродажбите. Това, че сте решили да изглеждате по нов начин, не означава да разорите родителите си.



imageАко вече работите, харчете на воля, но ако за издръжката ви се грижат мама и татко, се опитвайте да купувате "
устойчиви" дрехи в по-традиционни цветове и изчистени кройки, които търпят комбинации и вариации, така че да можете да ги комбинирате с новите, които ще си купите след няколко месеца или другия сезон.

Това че сте студент, не значи да се правите на примадона.

Елегантни дрехи

Не забравяйте, че познанията и опитът, които ще получите в университета, ще ви послужат да си намерите добра работа. Това може да се случи още докато учите, затова вложете средства и в елегантни дрехи.

Първото интервю с работодател е по-близо, отколкото изглежда и е добре да бъдете подготвени предварително, а не да се впуснете в обикаляне на магазините ден преди това.

Направете така, че първото впечатление да не остане последно и освен качествата, които притежавате, да демонстрирате и добър външен вид - той е важен.

Експериментирайте

Сега е моментът. Когато получите бюро в офис, няма да имате тази възможност, защото изискванията към облеклото ви ще станат доста по-строги.

Това, разбира се, не означава, че няма да можете да се наслаждавате на шарените си дрешки, но не и във всекидневието.

Дрехите привличат вниманието. Често правим предположения за характера и качествата на някого от начина, по който е облечен. Научете се да изразявате себе си не само с думи. 


image



Тагове:   ден,   как,   облечем,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: holivud
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2416139
Постинги: 667
Коментари: 1151
Гласове: 2068
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930