Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2015 21:50 - ,,Тайни оргии в сепарето на хотел Маджестик ". Преглед на печата от 1941г.
Автор: holivud Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2106 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 20.10.2015 21:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Приятели, в тази рубрика реших да Ви разхождам из ,,старите ленти,, , но по-скоро тук  е ,,старата хартия,, . Ще представям различни статии, рекламни извадки и други подобни публикации на българските вестници от  не толкова близкото минало.  Днес  ще започна с един отдавна забравен вестник, а именно  -  ,,Око.  Броя, който съм избрал, чисто съвпадение, е от 21.10.1941г.
***

Заглавната страница на илюстрования седмичник за криминалистика и приключение, съдържа няколко водещи заглавия. Това, което прикова моето внимание носи името ,, Трагичната любовъ на Шарълъ Боайе. Жената демонъ, която разби живота на любимеца на столичното дамско общество. Злокобната среща на Шарлъ Боайе съ Жуанита Готие на интимна вечеря при Анабела. Подлата двойна роля на хубавата Жуанита. Срещи с Шарлъ Боайе и съ единъ богатъ банкеръ. Тайни оргии в сепарето на хотела Мажестик. Неочаквани разкрития .

Авторът   е неизвестен, но майсторството на писане е показателно за таланта на мастилото. 

В статията се разказва за прочутия филмов актьор Шарл Боайе, чийто личен живот будел много диспути.  В ,,разкритието,, се казва, че Боайе е останал ерген и женомразец след своя голяма, но трагична любов. Това обаче се променило бързо, когато в Париж на една вечеря  при друга киноартистка, той среща Жуанита Готие. Дете от смесен брак, тя била по-известна в тогавашните светски среди като ,,жената – демонъ,, . Случайно или не, Жуанита много харесвала ШарлЪ.  Романтичната сага се разиграла бързо и цяла седмица младите били на върха от щастие. Големия актьор дори бил готов вече да се ожени за обаятелната изкусителка.  Настъпил обрат в отношенията на влюбените ...

Тази жена не била за един мъж!

 Готие се срещала тайно с един от големите банкери на бурния Париж. ,,Шарлъ Боайе бе до такава степен смутенъ отъ тази подла двойнствена роля на хубавата Жуанита, че реши лично да се убеди въ твърдението на приятелитъ си,, . Той следял цял месец Жуанита, докато една вечер подкупил непознат келнер в прочутия хотел ,,Мажестикъ, да му заеме дрехите и работното място за една вечер.

Най-добрата филмова роля, Шарл изигра в собствения си живот, споделят запознати.

Така се преобразил, че  никой не успял да познае известния артист с дегизировката му. Това, на което обаче попаднал било смайващо за него:  ,,Същата нощъ той видялъ такива неща да се вършатъ в сепарето, че се отвратил отъ жената, на която беше подарилъ сърцето си”. Той трябвало да сервира на гостите, които цяла нощ участвали в бурна оргия.  Бесен от случилото се в красивия град, той написал гневно писмо до филмовите студиата и заявил, че повече няма да снима в Париж.  Тази смайваща история той никога не разказал. За нея  знаел само келнерчето, чиято униформа той заел.

Интересна история, в която ми направи впечатление, колко леко е написана.  Макар от днешна гледна точка тя да звучи наивно, вероятно, тя показва само частица от едно време, в което войната е в своя разгар, а пресата разказва за една далечна и фантастична, за своето време, история. Много далеко от днешните секс скандали, компромати и престрелки в ефир и сайтове.

Предстои да публикувам и други материали в тази рубрика, защото има вълнуващи неща за споделяне от страниците на едно отдавна отминало време.

Автор – Христо Боснев

                                  Информация – Вестник ,,Окобр. 133 21.X.1941 г.



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: holivud
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2404086
Постинги: 667
Коментари: 1151
Гласове: 2068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031